Ervaringsdeskundige

De meerwaarde van een

Ervaringsdeskundige

Helaas neemt het aantal mensen met een burn-out nog steeds schrikbarend toe.
Tot ongeveer 2 jaar geleden had werkend Nederland nog te kampen met 14% werk gerelateerde stress klachten en het afgelopen jaar is dat al gestegen naar 20%.

Mensen raken fysiek en emotioneel simpelweg gewoon uitgeput.

bewegen tegen een burn out 4ucoaching

Waarom de ervaringsdeskundige als burn-out coach een meerwaarde heeft?

Iemand met een burn-out heeft vaak heel veel onsamenhangende vage klachten. Ik kan hieronder een opsomming geven van voorkomende klachten maar dat wil dan nog niet zeggen dat je een burn-out hebt. Het kan vaak een tijd duren voordat je er eindelijk achter bent dat je gewoon in een burn-out zit. Maar omdat je zo veel vage klachten hebt ben je vooral bezig met symptoombestrijding zonder eigenlijk de onderliggende oorzaak aan te pakken.

Vage klachten, foute diagnose

Wij horen dat mensen van de huisarts werden doorgestuurd naar de reumatoloog, de psycholoog, de dermatoloog, de neuroloog, de fysiotherapeut, de osteopaat en noem het maar op. Maar dat was allemaal eigenlijk want eigenlijk al deze mensen konden niet echt helpen. 

Maar wat was het dan wel????? Wat zou dan wel helpen en wat veroorzaakte dan al die vage klachten??

Het totale plaatje zien

Meestal is dan toch stress de oorzaak. Het lichaam was te lang en te veel aan stress onderhevig geweest en liet aan allerlei vage klachten merken dat de maat vol was!

Als je dan al zo lang bezig bent met symptoom bestrijding dan ben je heel erg blij als er dan eindelijk iemand, meestal ben je dat zelf, het volledige plaatje ziet. Zelf heb je het al heel lang niet willen zien en dan na een struggle van maanden zie je ineens dat het om een burn-out gaat. Je baalt dat je veel kostbare tijd verloren hebt laten gaan met verkeerde behandelingen.

Pak de oorzaak aan!

Het wordt tijd om nu echt de oorzaak aan te pakken. Een ervaringsdeskundige heeft zelf in een burn-out gezeten en weet waar je doorheen gaat, weet wat je meemaakt en weet ook hoe je zelf door een verschrikkelijke periode gaat.

Het is belangrijk de juiste behandeling te starten en de oorzaak van alle klachten te gaan bestrijden. Hierdoor zul je ook sneller in staat zijn om niet weer in een burn-out terecht te komen. De valkuilen van eerder zul je nu snel herkennen!

Als je dan terug kijkt, begrijp je dat je heel veel tijd verloren hebt laten gaan. Ga daarom naar een ervaringsdeskundige!

Nieuwsgierig naar wat wij voor jou kunnen doen?